شعر مدح و مناجات امام رضا (ع)
هوای سینه
امشب هوای سینه روحانیست یاران
دنیا به چشمانم چه نورانیست یاران
امشب دلم شور عجیبی باز دارد
صحن دلم ابری و طوفانیست یاران
از غصه نه این بار از شادیست اشکم
چشمم دوباره سخت بارانیست یاران
امشب تمام التماسم وصل یار است
کمتر اگر خواهم که نادانیست یاران
ما و رهایی از کمند یار؟؟ هیهات…
دل در حصار عشق زندانیست یاران
هستم غلام درگه سلطان عالم
ارباب من شاه خراسانیست یاران
بر دل رسد عطر حضورش…شاه آمد
پایان آن دوران هجرانیست یاران
کافر سخن کوتاه کن اسرار پنهان
گاهی سخن عین پشیمانیست یاران
محمد هاشم مصطفوی
آزادی بیان – حق و عدالت – مقدسات – دهکده جهانی
ماجرای توهین به پیامبر عزیز واقعا در دنیا پیچید و اعتراضات زیادی را برانگیخت اما نکات زیادی وجود دارد که باید به آنها اشاره کرد.
۱- مقدسات چیستند و شامل چه مسائلی می شوند؟ آیا شامل تمام مذاهب و ادیان مانند اسلام ، مسیحیت ، بودائیان ، کابالا و فرقه های بیشمار عرفانی می شود و یا خیر ؟ آیا می توان هر مسلکی که مثلا بالای ۱۰۰ میلیون پیرو دارند را جزء مقدسات شمرد؟
۲- توهین چیست و مرز آن با نقد صریح ، کاریکاتور ، روشنگری و هشدار چیست ؟ اگر کسی خواست با انحرافات و خرافات جدی در دین و مسلکها مبارزه و روشنگری کند تکلیفش چیست ؟اگر کسی خواست خطر جدی مانند تشعشعات هسته ای و یا زباله های مسموم و یا سنتهای ثابت شده غلط را به چالش بکشد تکلیفش چیست؟
۳- حکومتها غالبا تمرکزگرا ، توجیه گر و طالب قدرت مطلق هستند، چگونه شهروندان عادی می توانند به نقد ، شکایت و حق خواهی از قدرت برخیزند و متهم به فساد ، تشویش اذهان عمومی ، توهین و … نشوند . حکومتها و روسای مملکت دارای ارتش ، رسانه ، هوادار و جمعیت طرفدار هستند و معمولا از پشتیبانی قوه قضائیه سود می برند ؛ در این نبرد ناعادلانه بین عامه و قدرت چگونه حق می توانند پیروز شود و ضعیف پایمال نشود؟
۴- در متون مذهبی داریم به علی ع در مسجد توهین می شد و ایشان مقابله به مثل نمی کردند . آیا این رفتار علی ع ناشی از بزرگ منشی فردی ایشان و یا مظلومیتشان بود و یا بعنوان حاکم مسلمانان مدارا از جایگاه قدرت را وظیفه حاکمیت و شان حاکم می دانستند؟
۵- بزرگترین مقدسات را حق و عدالت تعریف کرده اند و همه مقدسات دیگر چون نسبتی با این دو اصل داشته اند مقدس شمرده شده اند . جایگاه آزادی بیان هم چون روشنگری و دستیابی به حقیقت است جایگاه والایی است .آیا در مسیر روشنگری می شود توهین کرد و اگر توهینی صورت گرفت و عدالتی نقض شد راه مقابله با آن چیست و در چه سطحی باید مقابله کرد؟
۸- در دهکده جهانی امروز و عصر رسانه های دیجیتال و مجازی آیا می توان رسانه ها را کنترل کرد ؟ آیا می توان هرچه می نویسند یا پخش می کنند به کنترل درآورد ؟ اگر توهین و یا نشر اکاذیبی صورت گرفت چگونه می توان برخورد کرد؟
??